19. 3. 08

Sever Tajske - CHIANG MAI

Koncno tudi fotke... ker vem da je lazje gledat, kot brat sem nalozila kar nekaj fotk. Zaradi tujih obiskovalcev strani, pisem tudi v anglescini, ki je zadnja 4 leta bila v mirovanju zato se opravicujem za vse slovnicne napake. Vazno da se razumemo ;)

Finally photos... I know it is easier to watch, than read. Cos of some foreign visitors... from now on I will make my best to write in English. My English was not used very often in the last 4 years so please apologize me for all mistakes.
Sveta trojica v nasem rahlo hipijevskem hostlu Julie's House.







Pri vecernem raziskovanju mesta je Tanja nasla sv
oj raj.... ananas in banane po 20 centov, mandarincki po 40 centov.... Prodajajo mini banance, ki so vec kot pol manjse od banan, ki jih kupujemo v Sloveniji.
During the evening explore of the city Tanja found her heaven.... ananas and bananas cost only 0.20 eur, mandarinas cost 0.40 eur... Mini bananas are more than half smaller then bananas we are eating in Slovenia.












Cez dan smo si ogledali tudi nekaj templjev... za nami speci buda. Za enim od temljev je bil parkec z drevesi 'bogatih misli'. In seveda Tanja je nasla najljubsega!!!! :)
Over the day we visited some temppels too... behind us The Sleeping Budha. Behind one temppel there war little park with trees of rich 'thoughts'. This one was my favourite!!! ;-)











Prva postojanka na trekingu....
vsak s svojo orhidejo na prsih na vhodu v Orchid farm. Na poziranje smo povabili nemko, ki je bila z nami na trekingu.
Our first stop on treking.... everyone bearing an orchid on his chest. On the picture one girl from Germany that was on the same trekking with us.







Druga
postojanka je bila Long neck village. V sekundi - pet smo si nadeli obrocke in ze smo bli prjatli ;)
Second stop was Long-neck village... we putted the rings on and here we got some new friends :)






Slonji show, kjer so sloncki naslikali tudi rizbice. Najdrazji unikat je bil tudi 30 eur.
Show of elephants... they drew pictures too. The most expensive picture made by elephant was about 30 eur.






Z nemko sva zajahali, sloncka in ga med sprehodom razvajali z bananicami.
While riding the elephant we feeded it with bananas.





Z najetimi skuterji smo se preiskusili v vozni po levi strani... 'Ma kaj je ksn problem?!?'
We tried ourselves in driving motorbikes on the left side of the road (in Slovenia we drive on the right side).


Evo nas!

Večina mladih iz Bangkoga z vlakom nadaljuje pot proti severu, proti znamenitemu Chiang Maiju, predvsem z enim namenom udeleziti se trekinga, mi smo ubrali hitrejso pot in sli z letalom in se ugnezdili v prijetnem 'guesthouse' Julie, kjer smo sobo dobili za 1.5 eura/osebo/noc.

Ponudba trekingov je razlicna od enodnevnih naprej. Ker smo cez 3 dni imeli ze letalo na jug, smo vzeli enodnevni izlet na hrib Doi Suthep, ki je vseboval vecino stvari vrednih ogleda in je zgledal takole:
Bli smo mala skupina sestih, poleg nas sta bila se ena nemka, en american s svojo tajsko izvoljenko. Ugotvaljamo da se Tajke palijo na tujce.... (money, money, money must be funy in a richmens' world).
Prva postojanka je bila Farma orhidej. Orhidej je bilo malo morje, ampak glede na mamino zbirko v dnevni sobi niso delovale nic posebnega, nobene nove oblike nism zasledila. Torej... mami da te sezanim da imas doma pravo farmo orhidej.
Sledil je slonji show... Te prikupne zivalice (no ko si poleg njih so prave omare), so igrale nogomet, risale risbe, plesale, igrale na orglice.... v glavnem pravi show.
Pot je sledila v odmaknjeno vasico Long neck Village, kjer prebivajo priseljenci iz Burme. Vasico zaznamjejo stevilna rizeva polja, naprave za predelovanje riza in deklice v pisanih oblekah z obrocki na vratovih, ki pletejo rutke in sale.
Dve urna voznja po totalno razritih cestah na kosilo do kraja kjer so nas pricakali sloni, ki smo jih polni pricakovanja zajahali in uzivali za njihovimi vrati oz. na sedezu in jih razvajali z mini bananicami. Na koncu je sledil rafting po zelo nizki vodi, kar je pomenilo bolj skakanje po colnu in skalah :) Na koncu smo se nalozili na bambusov splav in odpluli po reki in njenih brzicah.
Sicer pa okolica Chiang Maia poleg vseh templjev ponuja stevilne mozne izlete v nacionalne parke, velike farme krokodilov, slonov, kac, v tovarne srebra, deznikov, itd. Najcenejsa moznost je seveda, da se znajdes sam – najames motorcek (tuk-tuk, razni tricikli, kolesi,…) ali taksi in potem te vozniki z veseljem vozijo naokoli, za nekaj bahtov.
Tako smo se naslednji dan odpravili na popoldanski izlet na Slapove hribovja Doi Suthep in ogled templja.
Zal slikic celega trekinga ni, ker je Twonka spet neki zaj.... in se slikice niso shranle na kljuc. Tako da si nase slikanje z long nack people, jahanje slonckov in ogled slapov lahko samo predstavljate :) Ostale slikce pa v kratkem, ker ta rac. je za luno in jih ne more nalozit.

Tajci so majhni in prijazni ljudje, ki se veliko smehljajo in vztrajno ponujajo svoje storitve od prevoznistva, hrane, masaz, seksa - nobena skrivnost seveda ni, da na Tajskem cveti prostitucija, tako moska kot zenska. Nase potovanje se nadaljuje na jug na otocek Koh Samui in otocek zelv - Koh Tao, kjer bomo dali vse 4 od sbe. O tem pa prihodnjic