23. 6. 08

VIENTIaNE - glavno mesto LAOSA

Je ze bil cas da raziscemo glavno mesto Laosa - VIENTIANE. Vientiane se po videzu zelo razlikuje od ostalih glavnih mest po svetu. V njem ni stanovanjskih blokov, neboticnikov in ni plocnikov... ocarljivi pogledi na Mekong, sopek templjev, "avenije" ki se stikajo pri "koloseju" v stilu pariskega... eden najbolj odstekanih soping centrov (ponujajo vse mozne izdelke en cez druzga)... policaji na nujnih vožnjah na mopedu in s piscalkami v ustih namesto siren... razlicni lokalni nocni klubi in bordeli... Kljub vsemu, je Vientiene glavno mesto drzžave in tako se tudi obnasa ceprav malo bolj po laosko. V primerjavi z severom, je strom tu ves dan.
Time to explore the capital city - VIENTIAENE. Vientiane looks very differently then the other capital cities around the world. There are no block of flats, no skyscrapers an pavements, it is steady city without any texas. Comparing to the North of Laos, the electricity here is all day.
PHA THAT LUANG
Svetlikajoce-zlati tempelj - nacionani simbol, ki ga lahko opazis ze kilometer stran.
This shining golden temple is Laos’s national symbol.






PATUXAY - spomenik padlim v boju za neodvisnost republike proti Francozom... ponuja enkraten razgled nad mestom.
Monument dedicated to fought in war of independence against France.













WAT SI SAKET - najstarejsi in najvecji tempel v Vientiane, ki je ohranil prvotno obliko z ogromno kamnitimi kipci.
Vientiene's oldest large tempel surviving in its original shape with stone stupas.


BUDDHA PARK - zelo prijeten parkec s skrivnostnimi kipci budisticnih in hinduisticnih podob. Ogled parka in popoldanski cvek (bolje receno filozofiranje) z Lauro ob reki Mekong, je polepsal zvok dveh akusticnih kitar in bobnov iz restavracije.
Very nice park wiht misterious budist and hindu sculptures. The visit was even more pleasant because of The music of acustic guitars and drums from the restaurant by the Mekong river.

Ni komentarjev: